
Indlæser
Mandag d. 21. august 2023 kl. 09:00 til Mandag d. 4. september 2023 kl. 16:00
Torsdag d. 15. juni 2023 kl. 22:00
Bygning 35, Det Samfundsvidenskabelige Fakultet,
Gammeltoftsgade 15,
1355 København K
Bygning 35, Det Samfundsvidenskabelige Fakultet
Gammeltoftsgade 15
1355 København K
Hvordan kan din organisation eller virksomhed bedst forme den internationale klimadagsorden? Det kan du blive endnu skarpere på med kurset, Klimadiplomati, der giver dig en dybdeforståelse af feltet gennem oplæg med førende praktikere og forskere, simulationer af klimaforhandlinger og individuel feedback, der forankrer indsigter fra kurset i din organisation.
Internationale klimaaftaler har en stadigt større betydning for vores hverdag. Udfaldet af COP-forhandlinger, EUs Green Deal og klimapolitik i USA, Kina og Indien afgør, hvordan virksomheder, offentlige aktører, og civilsamfundsorganisationer, skal operere i fremtiden. Danmark er blevet en toneangivende aktør, når der skal træffes beslutninger om europæisk og global klimahandling. Dette kursus styrker din evne til at forstå og forme det internationale klimadiplomati.
Kurset foregår over tre dage: 21. august, 28. august og 4 september, 2023
Alle dage kl. 9-16
Hvem kan deltage i kurset?
Kurset er målrettet dig, der søger et indblik i, hvordan klimapolitiske forandringer former din organisations- eller virksomhedsudvikling, og vil være med til at præge den klimadiplomatiske dagsorden. Kurset henvender sig derfor til medarbejdere, der arbejder med strategisk udvikling, internationale relationer, public affairs, klimadagsordenen og CSR i det offentlige, private og i civilsamfundet.
Kursusudbytte:
Undervisningen vil være case-baseret med udgangspunkt i aktuelle processer, herunder COP-forhandlinger og EU’s Green Deal. Udover hovedunderviserne som bl.a. er klimadiplomater fra Udenrigsministeriet, vil der være toneangivende gæsteforelæsere fra privatsektoren, tænketanke og klimaforhandlere, som giver et unikt indblik i beslutningsprocesserne bag de lukkede døre. Undervisningen vil indeholde træning i forhandling og præsentation med udgangspunkt i deltagernes egne forudsætninger og professionelle kompetencer.
Kursets arbejdssprog vil være dansk, dog vil enkelte gæsteforelæsninger være på engelsk.
Kursusledere
Michele Betsill, Professor Global Miljøpolitik, Københavns Universitet
Jakob Dreyer, Ph.d.-stipendiat, Institut for Statskundskab Københavns Universitet, Sprogofficer i arabisk.
Simon Wandel, tidligere klimadiplomat ved den danske EU-Repræsentation i Bruxelles, Chefkonsulent i Klima- og Energiministeriet, ekstern lektor på Københavns Universitet.
Københavns Universitet, Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, EVU koordinator
jkm@samf.ku.dk
Københavns Universitet, Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, EVU koordinator
jkm@samf.ku.dk