Hop til hovedindholdet

Københavns Universitet, Det Samfundsvidenskabelige Fakultet logo

Hjerneprocesser: Et grundkursus om hjernens funktion og kognition


Dato og tid

Torsdag d. 14. september 2023 kl. 09:00 til Fredag d. 15. september 2023 kl. 16:00

Tilmeldingsfrist

Tirsdag d. 1. august 2023 kl. 09:00

Sted

Det Samfundsfaglige fakultet, Øster Farimagsgade 5, 1353 København K Det Samfundsfaglige fakultet
Øster Farimagsgade 5
1353 København K

Hjerneprocesser: Et grundkursus om hjernens funktion og kognition


Kursusbeskrivelse

Dette todages kursus indeholder en introduktion til neuropsykologien og forholdet mellem hjerne og kognition. Denne viden er relevant for alle, der arbejder med voksne eller børn med hjernesygdomme eller hjerneskader, såvel som udviklingsforstyrrelser der påvirker kognition og adfærd. Kurset præsenterer hjernens overordnede struktur, samt hvordan kognitive funktioner er organiseret i hjernen. Der er særlig fokus på forståelse af følgende kognitive funktioner: hukommelse, styringsfunktioner, social kognition/forståelse, opmærksomhed, sprog, læsning og visuel genkendelse. Såvel den teoretiske forståelse af funktionerne, som de måder hvorpå de kan være nedsat eller forstyrret ved hjernesygdomme og udviklingsforstyrrelser gennemgås. Kurset tager udgangspunkt i den voksne hjerne.

Tid og Sted

Københavns Universitet, 14 og 15 september, 2023

Dette får du ud af at deltage:

  • Grundlæggende kendskab til hjernens opbygning
  • Kendskab til konsekvenserne af forskellige hjernesygdomme og udviklingsforstyrrelser på:
  • De kognitive funktioner (hukommelse, styringsfunktioner, social kognition/forståelse, opmærksomhed, sprog, læsning og visuel genkendelse)
  • Selvforståelsen, følelseslivet og energiniveauet
  • Kendskab til forskellige former for hensyn som kan tages når man arbejder med mennesker med kognitive problemer
 
Hvem henvender kurset sig til?
Kurset henvender sig til dig, der arbejder med personer med skader eller sygdomme, der påvirker hjernen, og ønsker en dybere forståelse af sammenhængen mellem hjernens struktur og funktion, og kognitive og følelesmæssige funktioner. Det kunne for eksempel være hvis du er lærer, pædagog, sygeplejer, ergo-/fysioterapeut m.m. Personer med kortere uddannelser, som har erfaring med arbejde indenfor området, vil også kunne have udbytte af kurset. 
 
Kursusledere
Ro Robotham er autoriseret psykolog og ansat som adjunkt på Københavns Universitet. Hendes forskning omhandler bl.a. kognitive udredninger ved neurologiske problemstillinger, herunder stroke og cerebral parese. Derudover underviser hun psykologistuderende både på bachelor- på kandidatuddannelsen, blandt andet i hjernens opbygning og funktion, samt hvordan man foretager neuropsykologiske udredninger. Robotham har tidligere været ansat som neuropsykolog på en neurologisk afdeling, hvor hun fik erfaring med neuropsykologiske udredninger af patienter med stroke og demens, samt på neurokirurgisk afdeling.

Randi Starrfelt er professor i neuropsykologi på Københavns Universitet, og specialist i klinisk neuropsykologi. Hendes forskning omhandler bl.a. kognitive og perceptuelle forstyrrelser efter hjerneskade, og ved specifikke udviklingsforstyrrelser. Hun er særlig interesseret i sprog, læsning og ansigtsgenkendelse. Starrfelt har tidligere arbejdet klinisk inden for neurologi, rehabilitering og psykiatri. Hun er ansvarlig for kandidatuddannelsen i neuropsykologi, og underviser bredt inden for området.

Find vej til arrangementet

Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >

Kontaktinformation til arrangør

EVU koordinator, Det Samfundsvidenskabelige Fakultet

jkm@samf.ku.dk

Kontaktinformation til arrangør

EVU koordinator, Det Samfundsvidenskabelige Fakultet

jkm@samf.ku.dk