Hop til hovedindholdet

Københavns Universitet, Det Samfundsvidenskabelige Fakultet logo

Skriv levende om liv – skønlitterære greb i faglige tekster


Dato og tid

Fredag d. 3. november 2023 kl. 09:30 til Fredag d. 24. november 2023 kl. 14:00

Tilmeldingsfrist

Lørdag d. 30. september 2023 kl. 23:55

Sted

Bygning 35, Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, Gammeltoftsgade 15, 1355 København K Bygning 35, Det Samfundsvidenskabelige Fakultet
Gammeltoftsgade 15
1355 København K

Skriv levende om liv – skønlitterære greb i faglige tekster


Kort om kurset

Vil du gerne skrive levende om mennesker med udgangspunkt i konkrete livsverdner? Skal du skrive fortællinger, der stimulerer fantasi og refleksion? Så kom på dette kursus, hvor du får viden om og bliver inspireret til, hvordan du kan skrive steder, personer og stemmer frem, så dine tekster bliver levende og kontekstuelt dybe. Mellem de enkelte kursusgange skriver hver deltager et tekstudkast, der udveksles i skrivefællesskabet mhp. feedback i undervisningen.

Kurset afholdes over tre dage påKøbenhavns Universitet: 

3/11, 10/11 og 24/11 2023. Alle dage kl. 9:30-14:00

Hvem henvender kurset sig til?

Kurset henvender sig til dig, som arbejder med tekst, der tager udgangspunkt i konkret liv. Du har en uddannelse inden for samfundsvidenskab, humaniora eller business og ønsker at komplementere dine akademiske kompetencer med kompetencer, der gør dig i stand til at formidle dine indsigter bredt og fængende.

Dette får du ud af at deltage:

  • Erfaring med at læse velskrevet litteratur (etnografi og kreativ nonfiktion) med et litterært blik mhp. at tage ved lære og skrive tekster, som fanger og fastholder læserne. 
  • Inspiration til, hvordan man kan skrive steder, personer og stemmer frem som led i at skabe en fængslende tekst, der er forankret i en konkret livsverden. 
  • Indblik i fortællingens byggesten, og hvordan man kan skabe en fortælling. 

 

Kursusleder

Helle Bundgaard, lektor, Institut for Antropologi, Københavns Universitet. Hun har i samarbejde med professor Anne Line Dalsgård skrevet bogen Etnografisk tekst. Om at forstå gennem skrift, som anvendes som grundbog på kurset. Bundgaard er endvidere forfatter til den skønlitterære etnografi Painting Stories. Lives and Legacies from an Indian Crafts Village (se hellebundgaard.com).

Find vej til arrangementet

Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >

Kontaktinformation til arrangør

Københavns Universitet, Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, EVU koordinator

jkm@samf.ku.dk

Kontaktinformation til arrangør

Københavns Universitet, Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, EVU koordinator

jkm@samf.ku.dk